Betere zichtbaarheid    Gemaakt in België     Gerecyleerde stoffen    Waterdichte tassen     2 jaar garantie     Gratis verzending va. €250

Het idee voor de Ifluo tassen is enkele jaren geleden ontstaan uit frustratie. Op weg naar mijn werk met de auto zag ik veel fietsers in donkere kledij met een donkere rugzak. Sommige zelfs zonder fietslicht. Sommige fietsers droegen wel een fluohesje maar daarboven dan een donkere rugzak waardoor het fluohesje nog weinig nut heeft. Enkelen dragen hun fluohesje boven hun rugzak maar dat is ook maar een raar zicht. Fluo hoezen voor over de rugzak zijn super maar toch ook een gedoe en extra kost. Dit kan beter dacht ik. 

Ik ging naar de stoffenwinkel en kocht zwarte, fluorescerende en reflecterende stoffen. Ik haalde mijn Brother naaimachientje boven en ging aan de slag. Als kind naaide ik ook al graag handtassen en zakjes en na een paar jaar naaien in de avondschool zou dit ook wel lukken. Mijn eerste ontwerpen waren basic maar ik kreeg toch al goede reacties van collega’s en vrienden. Na enkele jaren van uitstellen, coronatoestanden, drukte op het werk heb ik er in 2022 eindelijk werk van gemaakt een ifluo opgestart in bijberoep. 

De zoektocht naar leveranciers, producenten, juiste stoffen, prototypes maken, teksten schrijven voor de website, … duurde iets langer dan verwacht maar ik vond het een zeer leerrijke en interessante periode. De nieuwe mensen die ik hierdoor leer kennen, de ups en downs die er bij horen; het geeft me zo veel energie en ik geniet er van om terug creatief bezig te zijn naast mijn bureaujob. In 2023 zijn alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar gevallen. De productie is gestart en de website is live. I love it when a good plan comes together!